19 Mart 2015 Perşembe

Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım

Şükür kavuşturana. Nerelerdeyim? Ben buralardayım ama bilgisayarım parça değişimine gitmişti. tablet ve telefondan da yayın yapmak bana bir hayli zor geldiği için bloğuma yazamadım. Eh kavuşmuşken başlangıcı tatlı yapalım değil mi:)) Yine kolay ve bir o kadar lezzetli, oldukça da hafif bir tarif vereyim size. Ben geçenlerde misafirlerim için yaptım, facebook ve instagram hesaplarımdan paylaştım ama göremeyenler için burada da paylaşayım ki belki denemek isteyen olur.
Saray lokumu da diyen var saray sarması da, buyrun bakalım.



Malzemeler:

Muhallebisi için
1 lt süt
1/2 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağ
1 paket vanilya

Şanti için
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt

İçine, dışına, ortasına
iri çekilmiş ceviz
bolca hindistan cevizi
muz

Tepsimize bolca hindistan cevizini yayıyoruz. Muhallebisini hazırlayıp sıcak olarak üzerine döküyoruz. İyice soğuduktan sonra krem şantisini hazırlayıp muhallebinin üzerine yayıyoruz. Cevizleri şantinin üzerine serpiyoruz. İstediğimiz büyüklükte keserek ortasına muz yerleştirip rulo yapıyoruz.
Afiyetle yiyoruz:)))



Ben tadımlık değil doyumluk tercih ettiğimden dilimleri porsiyonluk olarak seviyorum. Dilerseniz tam rulo yapıp dilimleyebilir, ya da daha minik sunumlar hazırlayabilirsiniz. Muz da benim tercihim. İçine çok yakıştırıyorum. Koymasanız da olur. 

Şimdilik hoşçakalın:))








10 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık, ben de doyumluk tercih ederim, hele söz konusu böyle sütlü tatlılarsa, porsiyonlar kocaman olacak ki önce gözüm doysun :) Afiyetler olsun sizlere, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler arkadaşım, aynen dediğin gibi, önce göz doyacak:)))

      Sil
  2. Benim tarifim gelmiş :) Sağol molacım, alıyorum derhal ve inşallah en kısa zamanda da denemek niyetindeyim :)
    Ellerine sağlık canım, öperim çok çok hamarat arkadaşımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geldi geldi:)) ne demek canısı, mutluluğunuza güzel bir tat bırakabileceksem ne mutlu bana. minik şef de mutfağa girince daha lezzetli olacağına eminim:))

      Sil
  3. Molacım ya, bu da nefis görünüyor :))) Sayende kilo alıcaz ama :))
    Ellerine sağlık arkadaşım, harika görünüyor eminim tadı da inanılmaz güzeldir. :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok, bu masum, çok hafif:))) öpüyorum kocaman

      Sil
  4. Evet, nerelerdesin Mola'cım:))) Özlettin kendini<3 Dönüşün çok tatlı oldu. Senin tariflerinin hemen hemen hepsini deniyorum. Bunu da hemen deneyeceğim. Sevgiyle ve keyifle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma ablacım ya, bana da çok uzun geldi. alışmışım dizüstüne, o minik aletlerle uzun uzun yazamıyorum bir türlü. çek resmi gönder kolay da, yazı faslı gözlük istiyor:)))) tavsiye ederim nefis bir sütlü tatlı. senin de keyfin bol olsun,sevgiler:))

      Sil
  5. Evet nerelerdesin Mola'cım? Özlettin kendini<3 Dönüşün çok tatlı olmuş:)) Senin tariflerinin hemen hemen hepsini denedim sayılır. Bu da denenecektir. Sevgiyle ve keyifle kal:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyetler olsun ablacım, öpüyorum kocaman:))

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...