13 Ocak 2015 Salı

Ah Bu Havalar...

Orhan Veli, kulakların çınlasın emi:) Nasıl bir başlangıç yaptım yeni yıla anlamadım gitti. Kar, tatil, ev hapsi... Ruhumu teslim ettim kara. Zaten aramız hiç iyi değildir, vurdu gitti en şiddetlisinden. Allah dışarıda olanlara yardım etsin, ben evde bile gerildim. Gram zevk almaz mı insan, mevzubahis kişi ben olunca, almıyor işte. Hatta bilmem kaç gün tatil ardından çocuklara cuma günü okulların açık olduğu haberi verilince kızımla aramızdaki konuşmayı aktarayım size:)
-Anne kar yağarsa okullar açık bile olsa ben gitmeyeceğim.
-Kızım arkadaşların okuldayken sıkılırsın tek başına, kiminle oynayacaksın ki kar? (ılımlı,sevecen anne ben )
-Seninle oynarız:)
-Hayatta çıkmam dışarı ( gerilmiş ve kararlı anne)
-Tamam çıkmana gerek yok ben eve taşırım
-Bence sen yarın okula gitmelisin!!! (kötü anne)
Yani psikolojimdeki iniş ve çıkışları görüyor musunuz? Bu kadarla sınırlı değil elbette. Öyle kasıldım ve evin içinde bile üşüyormuşum gibi hissettim ki enerjimi yükseltecekmiş gibi her gün farklı bir tatlı yapıp yedim. Bana maliyeti 2,5 kg. :(
Yaptığım işlere de yansıdı bu denge bozukluğu. İlk kez bloğumda yayınlamadan bazı resimleri diğer sosyal paylaşım sitelerinde yayınladım. Yani ihanet ettim. Öyle zor geldi ki kafayı toparlayıp bilgisayarın başına geçmek, tek tuşla gönderivermek gibi işin kolayına kaçtım malesef. Üstelik birazdan ekleyeceğim fotolardan da anlayacağınız gibi, bir yandan baharı getirme çabasıyla çalışan ben, bir yandan da ısınma çabasına girdim. Nasıl mı, gelin beraber bakalım.


Altta gördüğünüz beyaz çerçeveler kahverengi ve dört adetti. Nedense:)) Onları bir güzel beyaza çevirip perdelerime uygun bir resimle kullandım. Takım olsun diye de arkadaki 3'lü çerçeveyi de pano olarak değerlendirdim.


Kırlentlerime de uydular. Çiçekler bahar havası estirsin dedim ama yetmedi.


Tamam, o zaman koridora da pembe çiçeklisini yapalım. Renkler iç açıcı mı, evet. Peki benim içim açıldı mı, hayır. 


Neyse en azından üretme çabam devam ediyor tesellisi ile kalan iki adet çerçeveyi de kar konseptine uydurup siyah beyaz çalıştım. Kızımın siyah fon kağıtlarına stencıl ile yaptığım desenler süsledi içini.


Elbette yağsın kar, su lazım, mikroplar kırılsın, çocuklar oynasın ama bendeki his, şifa niyetine işte:))
Gönlüm yaz istedi, bu sefer de deniz teması geldi aklıma.


Deniz feneri, deniz yıldızı, balıklar derken gerçekten özlediğimi hissettim.


Baktım olmadı ısıtmıyor içimi, aldım Esenciğimin hediyesi çantamı (nam-ı diyar hobicigeldihanım), attım içine şişi yünü, bari birşeyler öreyim dedim. Canım arkadaşım, ne kullanışlı oldu benim için bir bilsen. Teşekkürler bu vesileyle bir kez daha:))


Benim güzellik, boyunluk ve bere istedi, anneciği yaptı. Bu durumlarda kızlar kurtarıcı. Ne örsem diye düşünürken ona "istediğin bir şey var mı" dedim ve hemen bulup beni kurtardı sağolsun:))


Sonra da bir süeter. Konu mankeni okulda olunca yastığa giydirdim. Biri beni durdursun. 
Durumu anlatabilmişimdir inşallah. Kısacası gelgitlerin bol olduğu iki haftayı atlattıktan sonra çooook şükür bugün güneş var ve ben kendime geldim. Üstelik uzunca da bir post yazdım. Ve şimdi uzun zamandır ziyaret edemediğim blog dostlarımı gezeceğim. 
Önümüzdeki iki hafta yine buralarda olamayacağım çünkü dönem sonu sınavlarım var ve tatil sebebiyle sınavları sıkışan kızıma yardım etmeliyim. Analı kızlı karnelerimizi alana kadar hoşça ve sevgiyle kalın. 











31 yorum:

  1. Canım arkadaşım, ne yapmışsın sen? Ne çok iş çıkarmışsın, kar mı yani bunlara sebep, e iyi olmuş o zaman bu dengesiz ve çalışkan halin :))) Bayıldım yaptıklarına, çerçeveler ayrı güzel, deniz teması ayrı :) Ördüklerin de çok güzel, mankenin de :)
    Benim postumda da senin bu örgülü çantan var :) Güle güle kullan arkadaşım, senden daha fazla kıymet bilene gidemezdi ki zaten bu çanta :)
    Benim de ders çalışmam lazım :( Hadi Allah sana bana, çocuklarımıza ve dahi tüm öğrencilere zihin açıklığı versin diyerek kapatayım o zaman, öperim çok çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın:)) teşekkürler arkadaşım, hadi bakalım hepimiz için başarılı günler olsun. ben de kocaman öptüm.

      Sil
  2. Bir de kar yağmasa neler yapacaktın acaba??? Deniz temalı olanlara bayıldım :)) Sınavlarda hepinize sonsuz başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha haaa:))) Bir çıldırıklık geldi işte karı görünce. Olmasa sanırım daha az iş çıkardı, nede olsa ev hapsi kalkardı ve özgür kadın bir nebze atardı kendini sokaklara. Güzel dileklerin için teşekkürler canım.

      Sil
  3. Aaa ne sınavı Molacım, merak ettim, çok kolay gelsin hem sana hem yavruna. Valla sen her daraldığında bu şekilde seri üretime geçeceksen bence yazlar gelmesin dicem ama yok kıyamam. Her biri ayrı ayrı çok güzel olmuş canımın içi, ellerine sağlık:) Ben de aynen hatta senden daha bile fazla bunalımdayım. Bu sene tatile çıkamadık ya bebek var diye, yaz geçti, sonbahar geçti kış geldi. Ben şimdi her belgeselde ekrana yapışık modda denizz diye feryat figan durumdayım. Geçen gün Ayna programının Bahamalardaki bölümünü izledik ve o an eşimle karar verdik, Ela biraz büyüsün doğru Bahamalara gidip yunuslarla yüzücez, ahdettik:) Cidden kış bana göre değil, yaz hemencecik gelsin lütfen. Öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah derim, o nasıl güzel bir plan öyle. Bahamalar, yunuslar... Annem olmaz ki böyle de yapılmaz ki, içim gitti ya:))) Bir çırpıda geçerde kış, geliverir yaz inşallah. Elacık ne tatlı olur suda bu yaz, çok eğleneceksiniz eminim. Bu arada 40'ı ndan sonra 3.üniversiteyi azmedip işletme okuyan ben ve kızım eş zamanlı sınav hazırlığındayız. Durum bu güzelim, maksat içimde kalmasın. Acaba 50' sinde de MBA yapar mıyım ki:)))

      Sil
  4. hepsi çok güzel. özellikle süeterin renklerine bayıldım.
    ama kar daha fazla yağmasın, yeter :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay kesinlikle katılıyorum NarÇelen, bence de yağmasın artık:)) Çok teşekkürler.

      Sil
  5. hepsi gerçelkten çok güzel olmuşar, ellerinize sağlık, takipteyim, bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler meleğin günlüğü, seve seve gelirim:))

      Sil
  6. herşey çok güzel hangisine ne söyleyeceğim şaştım kaldım canıııım aaaa...şu çüçekli olanlara bayıldım ayılınca diğer çerçevelere deniz temalı olan,siyah beyaz olan başım döndü ellerine sağlık bunal bira daha bunal ki gözlerim şenlensin Molacığım şaka bi yana ben de çıldırdım soğuktan komidin şifonyer Allah ne verdiyse artık...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım, bakın çıldırık durumda olan sadece ben değilmişim. Kolay gelsin canım, biz bu kış sendromuyla epey iş çıkaracak gibi duruyoruz, hadi bakalım izlemesi bedava:)))

      Sil
  7. Kirpiklerin ok ok eyle, vur sineme öldür beni" şarkı sözlerini yazdıran; evin prensesinin kirpiklerinin benzeri olmalı ♥ Maşallah Allah nazarlardan saklasın ♥

    Çerçeveleri çookk beğendim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereden bulur çıkarır, cuk diye oturtursunuz yerine güzelim sözleri. Bayılıyorum sizdeki bu zenginliğe. Öncelikle amin ve cümlemizin çocuklarını nazardan korusun Rabbim ve çok teşekkürler beğenileriniz için. Kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  8. Kar seven Hülya'dan, yaz seven Mola'ya selamlar :)))
    Yapma Molacım ya, bu kadar germe kendini, bak bitti gitti işte. Kış dediğin de yapacak bu kadar yani :) Susuzluk çekmiycez en başta, iyi tarafından bakmak lazım biraz da. :)) Hem bak seni nasıl coşturmuş bu havalar. :)) Harika işler çıkarmışsın yine.
    Aslında seni çok iyi anlıyorum, çünkü ben de yazın böyle oluyorum. Sıcaktan bunalıyorum, elimi kolumu koyacak yer bulamıyorum. Her an da denizde olamıyor ki insan. Eve kapanıp hiç dışarı çıkamıyorum.
    Çok güzel olmuş herşey, en çok o siyahlı beyazlı olanları beğendim. Kızına ördüğün bere ve atkıya ise bayıldım. Çok da yakışmış güzelliğe. :))
    Biz de de bu hafta sınav telaşesi var. Hem kızımın hem oğlumun her gün sınavları var bu hafta. Hep beraber ders çalışıyoruz. Size de bize de Allah zihin açıklığı versin. :))
    Ay ne çok yazdım, ne çok uzattım :) Ama yayın böyle dolu dolu olunca, yazmayayım da ne yapayım :)
    Kocaman öptüm seni, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel yazmışsın arkadaşım, yaz valla, seninle sohbetin güzelliğini yaşattın bana. Sınavlar kar sebebiyle sıkışıverince okulluların ortak telaşı oluverdi bu hafta. Herkese kolay gelsin, sana bana ona:))) Sonra bir nefes alırız hayırlısıyla. Ben de kocamaaaaan öpüyorum arkadaşım.

      Sil
  9. Aynı durumdayız demek ki, ben de isterim kar yağsın falan ama bir gün oldu bitti, fazlası, soğuk, buz falan hiç bana göre değil. Ne güzel içim açıldı bu yaptıklarını görünce, ellerine sağlık her biri ayrı güzeller yine. Deniz temalı olanları ayrı bir sevdim ama :)
    Esen'in benim için yaptığı çantayı ben de örgü çantası olarak kullanıyorum, tekrar teşekkürler Esenciğim :)
    Az kaldı sömestr tatiline, inşallah sınavlarınız da güzel geçer, bir güzel tatil olur, hem çocuklara hem de bizlere. Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hissiyat aynı demek canısı:)) Güneşli havada çalışmak bile ayrı keyif veriyor insana. Esenin çantaları örgü için süper oldu sağolsun, keçe sıcaklığı örgüye de yakışıyor doğrusu. Beğenilerin ve başarı dileklerin için de ayrıca teşekkürler arkadaşım, ben de öpüyorum en kocamanından:))

      Sil
  10. yeni yıl benim için de pek güzel gelmedi ama devamının böyle gitmemesi için elimden geleni yapıyorum.kar tanelerine ben de dokunmadım hiç.sadece ben varım sanıyordum keyfini çıkarmayan,yalnız değilmişim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım devamı harika olur, ama bilmenizi isterim ki karı sevmeyen kimse kalmasa ben buradayım, yani asla bu konuda yalnız kalmazsınız:))

      Sil
    2. bunu bilmek rahatlatıcı:) yalnız değiliz bundan böyle...kar yağarken ilk aklıma gelenlerden olacağınız kesin...:)

      Sil
    3. Ne kadar hoş, çok teşekkürler sevgili kelimelerle dans :)))

      Sil
  11. Yok yooook !! bu kar fırtına sana nasıl iyi gelmiş de farkında değilsin:))Çıkan işlere bak sen...:Ben de kar tatilinden şikayetçiyim dostlar :(( iki oğlan evde kavga ,boğuşmaca,.Allahım dedim dersi bahçedemi yapıyorlar yada sınıfa kar mı yağıyor kardeşim bu ne tatili dedimse de Vali beye dinlemedi:((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok arkadaşım ya, çıldırıklıktan bunlar, sıkıntıdan saldıracak iş aradım kendime:))) Vali Beyler çocukları kırmadı, gerçi iyi de oldu kıyamam ben onlara, boşver dağınıklıktır toplanır, gürültüdür geçer, canları sağolsun onların. Şımarıklığı kime yapacaklar başka, anneleri diplerinde dururken:))

      Sil
  12. Benim de elim ne tuşlara ne de minyatüre gidiyor, sevgili Mola. Sen yine de zincirlerini kırmışsın ve harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş. Kızının sınavlarını anladım da senin sınavlarını anlamadım ama her ikinize de başarılar diliyorum. Kucak dolusu sevgilerimle...İkinizi de öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ablacım sorma, eli ayağı kesiliyor insanın, ruhum uçtu sandım ben de. Nasıl alıyor o karanlık hava enerjimi anlatamam. Ne istek ne heves bırakıyor üzerimde. Yaz çocuğuyuz ya ondan mı ki:))) Ben de hazır emeklilik için ekledikleri yaş haddi için yıllarca bekleyecekken, vaktimi değerlendireyim ve içimde kalan işletme aşkını dindireyim diyerek 3. diploma için uğraşıyorum. Ne mi olacak dersen, insanı beyinsizleştiren, düşünmekten, yorumlamaktan uzaklaştıran TV programlarını izlemek yerine bir miktar zenginlik katarım kendime diye düşündüm. Öğrenmede sınır yok biliyorsun, gün gelir işe yarar. Fırsat varken bunu da yapayım dedim. Benim sınav durumum da bu işte:))) Kucak dolusu sevgilerimle.

      Sil
    2. Seni tanımadan bu kadar çok sevmemin nedenleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Öğrenme aşkı bende de var. İnan ki geçenlerde aynı gerekçeleri düşünerek bir bölüm daha okumak geçti aklımdan.Bak şimdi bir cesaret geldi bana:)) Bu arada 2. diplomanı da merak ettim:)) Benden de kucak dolusu sevgiler...

      Sil
    3. canımsın, yüreği güzel insan:)) ablacım hiç tereddüt etme, ilgi alanın neyse başla bence. herşeyden önce çok keyifli, neden biliyor musun, biz mecburiyet dönemini atlatanlar için son derece için kaygısız bir yol. kazanır mıyım, iş bulur muyum, bir an önce bitsin hayata atılayım telaşı yok. gerçekten sevdiğimiz ve o konuda bilgi sahibi olmak için okuyoruz, kendimize katkısı olsun diye. ha ilgini çeken bir kitap okumuşsun ha okul kitaplarını. genelde gençlerin başına gelen, puanım orayı tuttu da ondan bu mesleği okudum gibi acınası bir durum yok ortada. severek yapınca da başarılı oluyor insan. bu arada 2. diplomam da dış ticaret:))

      Sil
  13. merhabalar...
    hepsi cok guzel ama ben o ciceklilere bayildim...
    keyifle seyredin...lutfen mutlu olun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkürler, mutluluk ise hepimizin olsun :)))

      Sil
  14. Çok güzel görünüyorlar :)))
    bloğunuzu yeni keşfettim çok güzel bir blogunuz var :)) Takipteyim bana da beklerim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...