13 Mayıs 2014 Salı

Eymen' in Kınası İçin

Önce hikayenin başını anlatayım. Canım arkadaşım  evycraft' a (bloğu için tık tık) kahve içmeye gitmiştim. Sohbetin ardından yaptığı kokulu taşları görmek istedim. Missss gibi kokan şeyleri pek severim zaten, nasıl hoşuma gitti anlatamam. Malumunuz hediye vermeye bayılırım, gidip geldiğim yerlere ufak birer hediyelik olur diye düşündüm. Bir heves ben de yapmak istedim ve hadi evy malzeme alalım dememizle evden çıkmamız bir oldu. Sağolsun arkadaşım çok paylaşımcı ve yardımcıdır. Püf noktasını sordum, kıvamına dikkat et dedi. E tamam o zaman, yıllarca laboratuar kurmuş, analizler yapmış ben, kıvamı mı tutturamayacağım :))) Eve kendimi atar atmaz bir iki deneme hooop işlem tamam. Böylece sevgili evy yaptığı güzel çalışmalar sayesinde beni, ahşap boyama ve blog olayından sonra taş işine de soktu:))) Üzerinden geçen bir sürenin ardından eski mesai arkadaşlarımla rutine bağlanmış buluşmamız için haberleştik. Ha haaa, tam fırsatı, değişik bir hediye, kokulu taş... Verdiğimde çok beğendiler. Can ciğer arkadaşım, sabahlara kadar kahveye dayanıp, benimle birlikte çalışan Aysel' imin oğlu evleniyormuş. Kına gecesi için birşeyler düşünürken karşısına benim taşlar çıkmasın mı:)) "Yapar mısın?" dedi, "Elbette" dedim. "Kaç kişi olacak?" dedim, 200 demez mi...
Ugggg!!! Yapar mıyım yaparım... İşte 200 adet minik fiyonk hikayesi...

Bunlar bizim evlenecek kumrularımız olsun:))


İşte mini mini 200 adet fiyonk...


Etiketler hazır...


Kutular katlandı. Bu iş bitene kadar salonumu kullanıma kapattım:))


İstenilen modellerde taşlar döküldü...


Askı yerleri ve minik fiyonklar takıldı...


Rafyaları hazırlandı ve taşlar yerine oturdu. Bu arada hava hep kapalı gitiiği için resimler çok içaçıcı olamadı.


Kurdelesi ve etiketi ile kutular kapatıldı.


Bu da bitmiş halleri:))


Bir poz da böyle versinler:))


Vedalaşma vakti...


Eymen ve Zafer çiftine ömür boyu mutluluklar dilerim...


Veeee, merak eden arkadaşlarım için unutmadan çarpı işimi de göstereyim. Gerçi ben bunu daha önceki postlardan birinde göstermişim ama olsun, bitirmek için kendimi motive etmiş olurum belki:)))


Tepsiyi daha önce bitirip sarıp sarmalayıp kaldırmıştım, sizin için sandıktan çıkarttım:))) 


Bu da ömrüm yeterse bitirmeye çalıştığım masası... 25 ct evenweave kumaşa işliyorum. 100x100 cm kare bir örtü olacak. Dört kenarına da bu desen işlenecek. Sonra runner, el havluları ve tutacaklar var. Ben daha ikinci kenardayım ama azimliyim:))) 
Bugün bolca fotolu bir post oldu. Bakalım bir sonrakinde neler olacak...

O zamana kadar sağlık ve mutlulukla kalın.

26 yorum:

  1. Vhuuu Mola inanamıyorum sana ya bayıldım nasıl bir güzellik nasıl emek kokulu taşlarında ambalaj süsleme paketleme ne kadar harika bir iş çıkarmışsın.Tepsin zaten seyirlik kullanılmaz duvara asılır harikasın maaşallah 41 kere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım, çok teşekkürler, o maşallah hepimize gelsin:))

      Sil
  2. Ne diyeyim Sevgili Mola, klasik bir temenni olacak ama gerçekten ellerine dert hiç uğramasın ve ürettiklerinle sevdiklerini hep mutlu et:)) Kurdelelerle ilgili merakımı giderdiğin için de ayrıca teşekkür ederim. Çok hayırlı bir iş içinmiş:) Aysel hanımın oğluna ve gelinine ömür boyu mutluluklar. Kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yüreğine sağlık ablacım. Bu hoş yorumunla sen de beni mutlu ettin:)) Teşekkürler...

      Sil
  3. Bu taş ve sabun işini ben de çok eğlenceli buluyorum Molacım, yapması kimbilir ne keyiflidir. Çok beğendim yaptıklarını, herşey son derece muntazam olmuş, evlenecek çifte de mutluluklar dilerim. Unutmadan çarpı işin nefis olmuş hayatım, hadi gayret az kalmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için teşekkürler canım, az kaldı az, önümüzdeki 5 yıllık kalkınma programı çerçevesinde bitirmeyi planlıyorum ben de:))))

      Sil
  4. canim benim ellerine saglik demek fiyonklar kina icindi sevindim paylastigina bende bir ara cok duydum kokulu taslari bende denemeye karar verdim lakin sen benden önce davrandin:)) islemeli tepsin cok hos evet canim sen baya azimlisin senden daha neler cikar:)) sevgilerimle♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparım değil mi gügücüm:))) iyi ki varsın, bak ne güzel motive ettin beni, teşekkürler canım....

      Sil
  5. Canııımm fiyonkları doğru tahmin etmişim:))
    Çok güzel görünüyorlar . Ne kadar emek sarf ettiğini tahmin edebiliyorum.ellerine sağlık. Hayırlı bir iş yapıldılar,çiftimize mutluluklar dilerim.
    Lilyumun tepsi içindeki desenini nasıl bir sabırla yaptığını düşünürken masa örtüsünü görünce pes dedim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma arkadaşım, yaprak sarması gibi, tek başına olunca çıldır bir durum söz konusu:))) Sonuç buna değdi ama...

      Sil
  6. Ba-yıl-dım ! Tek kelime hepsi dört dörtlük olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili cicideko, çok naziksin, teşekkür ederim:)))

      Sil
  7. harikasınız çok güzel yapmışsınız çok temiz çalışmışsınız tüm detayları düşünmüşsünüz hayranlıkla izledim taş ve sabun yapımını öğrenmek isterim ellerinize sağlık çarpı işinizi de çok beğendim selamlar....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika olan sizsiniz Ahşap zamanı:))) Beğenmenize çok sevindim...

      Sil
  8. Emeğine sağlık, harika birer hediyelik olmuşlar bayıldım. Çifte mutluluklar diliyorum. Çarpı işinin deseni de harika, bitince eşsiz bir takım olacak. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım, taşlar benim de içime sindi gerçekten. Çarpı işinin de başına bir oturabilsem daha hızlı gidecek ama araya o kadar çok şey giriyor ki. Neyse zaman sınırı yok nasıl olsa, elbet bir gün bitecek:))) Teşekkürler canım.

      Sil
  9. Ellerine sağlık canım süper gözüküyorlar:))

    YanıtlaSil
  10. bayıldım çok güzeller. Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, en kısa sürede ziyaretinize geleceğim :))

      Sil
  11. Molacım kokulu taşların şahane görünüyor. Ben de denemek istiyorum ama nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Biraz araştırma yapayım en iyisi, beceremezsem de sen bana öğretirsin değil mi? ;)
    Çarpı işi tepsin harika olmuş, bayıldım. E masa örtüsü de yarılanmış sayılır. Kalanlar da senin için ufak tefek işler. Sen bitti say yani. :)
    Hepsi için ellerine sağlık arkadaşım, çok güzeller :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın Hülyacım, nasıl da motive ettin beni. Yaparım tabi, iş mi dayanır bana :)))) Ne istersen buradayım canım, aklına takılanı sor. Öpüyorum kocaman...

      Sil
  12. Molacım sen delirdin galiba, nasıl yaptın o kadar taşı??? Ben ilkin onları sabun sandım ama taşmış, çok beğendim vallahi, hem taşları hem sonraki aşamalarını, çok güzel süslemişsin, süper olmuşlar :)
    Ayrıca işlemelerin de harika, zahmetli olsa da eminim masa örtüsü çok güzel olacak, ellerine sağlık şimdiden ;)
    O vakit, güzide çalışmalarında başarılar diliyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Esencim sorma, bir kuvvet geldi üzerine afiyet, bitti gitti. Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim arkadaşım:)))

      Sil
  13. merhaba,
    kuşlu taşlar için sipariş vermek istiyoruz.İletişime geçebileceğim mail adresi / tel varsa paylaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, cafemola1@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz, adınızı ve telefonunuzu bırakırsanız en kısa sürede size dönüş yaparım.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...